بادیان رومی (anise)

دسته بندی ها : ادویه جات صنعتی 5 اسفند 1397 مهندس محمد مکابر
گیاه بادیان رومی

بادیان رومی همانند زیره و گشنیز به خانواده پر تعداد چتریان تعلق دارد . در این مطلب در مورد بادیان رومی و جایگاه آن در صنعت غذا بیشتر بدانید.

انیسون (نام علمی: Pimpinella anisum) گیاهی با دانه‌های بسیار معطر است که آن را بادیان رومی نیز می‌گویند و بسیار شبیه به رازیانه است. انیسون از تیره چتریان است و با دانه‌هایی سبز رنگ، گلابی شکل و کوچک که قسمت فوقانی آن نوک تیز بوده و پنج خط برجسته (ده شیار) بر روی آن کاملاً مشهود است. انیسون غالباً با دانه‌های هشت شیاری رازیانه اشتباه گرفته می‌شود.

 

گیاهشناسی بادیان رومی 

پایه بوته ادویه یک ساله و در حدود ۵۰ الی ۶۰ سانتی متر بزرگ می شود ، در ساقه خود دارای برگهای بلند و گرد و دندانه دار بوده که در بالای ساقه کوتاه تر و پخش تر می گردند. بعد از زمان رسیدن ، گیاه بریده شده و در نهایت پوسته گیری شده و تبدیل به دانه می شود. در عین حال مقداری مجددا بابت بذر خشک می گردد.

 

ادویه بادیان رومی anise

ادویه بادیان رومی anise

موارد استفاده از گیاه بادیان

بادیان رومی بوی بسیار مطلوب شیرینی دارد. مزه آن تند و تازه است و مورد استفاده آن بیشتر در نان و شیرینی جات بخصوص در شیرینی جات عید می باشد .

در غذاهای شیرین و هنگام خشک کردن و یا کنسرو کردن میوه به عنوان تشدید کننده طعم مورد استفاده قرار میگرد.

این گیاه در آشپزخانه هندی نیز بسیار استفاده می گردد. یکی دیگر از موارد استفاده وسیع آن در صنعت نوشابه سازی در کشورهای حوزه دریای مدیترانه برای ساختن لیکور می باشد.

 

موارد درمانی 

بادیان رومی باعث ترشح مایع صفرا شده و تاثیر به سزایی در هضم غذاهای پر چرب در روده دارد. نفخ را کم کرده و در کم کردن قولنج کمک می کند.
آب نبات های ساخته شده از بادیان رومی برای از بین بردن سرفه و جلوگیری از برونشیت بسیار مفید می باشند.

حتماً بخوانید  چگونه خودمان اسانس دود مایع درست کنیم؟

 

 

 

خاصیت آنتی باکتریال 

بادیان رومی خاصیت ضد میکروبی زیادی داشته و گاهاً بجای الکل در مراکز درمانی از آن استفاده می شود. این گیاه دارای خواص ضد باکتری است که برای محافظت از بدن در برابر ویروس‌ها، قارچ‌ها و باکتری‌ها عالی هستند

 

خواص بادیان رومی

خواص انیسون

 

اطلاعات تغذیه ای بادیان رومی 

 

 

اطلاعات تغذیه‌ای

مقدار در هر ۱۰۰ گرم

پروتئین ۱۸ گرم
آب ۹.۵ گرم
کالری کل ۳۳۷
کربوهیدرات کل ۵۰ گرم
فیبر رژیمی ۱۵ گرم
چربی کل ۱۶ گرم
چربی تک غیر اشباع ۹.۸ گرم
اسیدهای چرب امگا۶ ۳.۲ گرم
چربی چند غیر اشباع ۳.۲ گرم
چربی اشباع ۵۸۶ میلی‌گرم
مهندس محمد مکابر

معتقدم صنعت گوشت در ایران نیاز به بازنگری اساسی دارد تا بتواند جایگاه واقعی خود را در سفره مردم پیدا کند. هر فرد فعال در این صنعت سهمی در این اتفاق دارد. ما در meaty.ir تلاش خواهیم کرد سهم خودمان را در این فرایند بپردازیم.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :
    0