همه چیز درباره خمیر مرغ | خرید خمیر مرغ مجوز دار

mdm chicken

خمیر مرغ یا MDM چیست؟! این یکی از سوالات پرتکرار بسیاری از مردم جامعه است. البته هنگامی که پای نحوه تهیه و تولید برخی از محصولات گوشتی به میان می آید! در این نوشته سعی کرده ایم پرونده ی کامل این فراورده را برایتان بگشاییم. پس تا انتها با ما باشید.

 

خمیر مرغ در باور عموم جامعه

هنگامی که نام خمیر مرغ برده می شود، عموم مردم جامعه نگاهی با شک و تردید نسبت به این فرآورده دارند. چون شنیده های آنها حاکی از آن است که آشغال مرغ هایی که در مرغ فروشی ها جمع آوری می شود و تبدیل به خمیر مرغ می گردد. البته حق هم دارند! چون این اتفاق در کارگاه های زیر زمینی تولید این فراورده می افتد.

این باور عمومی نسبت به این فراورده است. اما آیا این تمام واقعیت است؟ در ادامه اطلاعات بیشتری را درباره این محصول خواهید دانست.

 

 

خمیر مرغ چیست؟

mechanically deboned chicken meat یا MDCM که در ایران با نام MDM نیز شناخته می شود خمیری شبه گوشت است که حاصل اعمال فشار مکانیکی برای جداسازی گوشت از استخوان مرغ می باشد. بنابراین برای تهیه این فراورده فقط از اعمال فشار مکانیکی استفاده می شود نه هیچگونه عامل دیگری.

 

تعریف دیگری نیز از سوی سازمان استاندارد عنوان شده است که می گوید:

خمیر مرغ فراورده یکنواخت متشکل از گوشت مرغ (گوشتی ، تخم گذار، مادر ) مناسب برای مصرف انسان است که با استفاده از وسایل مکانیکی از لاشه کامل فاقد پوست و اندرونه یا استخوان های حاوی گوشت مرغ حاصل می شود؛ به گونه ای که استخوان تحت فشار از گوشت جدا شده و ساختمان فیبر عضلانی از دست رفته یا تغییر می کند.

 

حتماً بخوانید  ترکیبات گوشت قرمز

 

همه چیز درباره خمیر مرغ | خرید خمیر مرغ مجوز دار

MDM-texture

 

 

نحوه ی ساخت خمیر مرغ

اگر بخواهیم مثالی ملموس در زمینه مکانیسم کار دستگاه های تولید MDM بزنیم شاید مکانیسم تولید کیسه کردن ماست مثال خوبی باشد! برای تولید ماست چکیده بصورت سنتی ، ماست را در کیسه می انداختند تا آب ماست از منافذ ریز کیسه عبور کند و از ماست جدا شود.

این مکانیسم برای اولین بار در کشور ژاپن برای جداسازی ماهی از خار آن مورد استفاده قرار گرفته است و سپس در سراسر جهان توسعه داده شد.

دستگاه های تولید MDM نیز بر اساس همین منافذ و روزنه های میلی متری کار می کنند. بدین صورت که فشار بسیار بالایی بر لاشه له شده مرغ اعمال می کنند. گوشت که در مقایسه با استخوان نرم تر است می تواند از منافذ جداره دستگاه رد شود اما استخوان نمیتواند از این منافذ عبور کرده و از انتهای دستگاه خارج می شود. برای درک بهتر این مکانیسم ویدیوی زیر را مشاهده بفرمایید:

 

 

 

 

 

نگهداری و مدت ماندگاری

پس از تولید این محصول توسط دستگاه می بایست آنرا به تونل انجماد با دمای ۴۰ درجه زیر صفر انتقال داد. MDM تا زمانی که دمای مرکز آن به ۱۸ درجه زیر صفر برسد باید در این تونل انجماد بماند. پس از آن می توان آنرا در سردخانه ۱۸- درجه سانتی گراد نگهداری کرد.

مدت ماندگاری تعریف شده برای کشور ایران حداکثر ۳ ماه پس از تولید در دمای ۱۸- درجه سلسیوس است. اما در برخی از کشورها این مدت تا یکسال نیز می تواند افزایش داشته باشد.

 

دستگاه های تولید خمیر مرغ

در صنعت گوشت ایران دستگاه هایی که در حال حاضر برای این کار مورد استفاده قرار می گیرند را بیشتر با نام سپراتور یا بادر می شناسند. این دستگاه ها ساخت شرکت های مختلفی هستند. این دستگاه ها هم تولید داخل و هم نمونه خارجی دارند. از معروفترین مارک های دستگاه تولیید MDM ، دستگاه شرکت Lima فرانسه می باشد که تصویر دستگاه های تولیدی این شرکت را در حجم های مختلف در زیر مشاهده می کنید:

حتماً بخوانید  ترکیبات گوشت قرمز

 

دستگاه تولید MDM

دستگاه تولید MDM

 

برای مشاوره در خرید دستگاه های تولید MDM می توانید با ما تماس بگیرید.

 

 

 

آیا استفاده از MDM در ایران مجاز است؟

سالهاست بین دو سازمان دامپزشکی و اداره نظارت بر مواد غذایی بر سر این موضوع بحث برپاست. در گذشته پیش آمده که استفاده از MDM بطور کلی ممنوع اعلام شد. اما در حال حاضر استفاده از خمیر مرغ در برخی محصولات مجاز اعلام شده، البته به شرطی که تولید کننده در وهله اول از خمیر مرغ های مجوز دار استفاده کند و در مرحله بعد در روی محصول خود عنوان کند که در این محصول از خمیر مرغ استفاده شده است. بنابراین نگهداری خمیر مرغ مجوز دار در کارخانه هایی که مجوز تولید محصولاتی را دارند که استفاده از خمیر مرغ در آنها بلامانع است مشکل قانونی ندارد.

 

 

 

 

استاندارد خمیر مرغ

در سال ۱۳۸۶ جلسه ای برای تدوین ویژگی های میکروبیولوژیکی خمیر مرغ توسط اداده استاندارد ملی ایران برگزار گردید. حاصل این جلسه تدوین استاندارد شماره ۹۵۲۹ اداره استاندارد ملی ایران بود که در آن حد مجاز میکروبی برای MDM مشخص گردید.

جدول زیر در حال حاضر (سال ۱۳۹۸) به عنوان مرجع برای سنجش بار میکروبی خمیر مرغ در کشور مورد استفاده قرار می گیرد:

 

استاندارد خمیر مرغ

 

MDM در تولید چه محصولات کاربرد دارد؟

این فراورده در حال حاضر در بسیاری از محصولات گوشتی اقتصادی مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله این محصولات گوشتی می توان از سوسیس و کالباس، کباب، همبرگر، ناگت و… نام برد. استفاده از MDM صرفاً مربوط به ایران نمی باشد و در بسیاری از کشورهای جهان این فرآورده تولید و در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.

 

قیمت خمیر مرغ

برای مشاهده قیمت بروز خمیر مرغ مجوز دار کلیک کنید.

 

خرید خمیر مرغ مجوز دار

برای خرید این محصول با شماره ۰۹۹۱۹۰۰۳۵۱۱ تماس بگیرید.

 

 

۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهندس محمد مکابر
معتقدم صنعت گوشت در ایران نیاز به بازنگری اساسی دارد تا بتواند جایگاه واقعی خود را در سفره مردم پیدا کند. هر فرد فعال در این صنعت سهمی در این اتفاق دارد. ما در meaty.ir تلاش خواهیم کرد سهم خودمان را در این فرایند بپردازیم.

دیدگاه شما

بدون دیدگاه