همه چیز درباره دستگاه کاتر سوسیس و کالباس

کاتر سوسیس و کالباس سایز کوچک

کاتر سوسیس و کالباس را می توان قلب هر واحد تولید کننده سوسیس و کالباس دانست. در این صفحه از وبسایت میتی، دستگاه کاتر  را به طور کامل وارسی می کنیم. پس تا آخر با ما باشید.

 

 

معرفی دستگاه کاتر سوسیس و کالباس  (bowl chopper)

یکی از اساسی ترین و پیچیده ترین ماشین آلاتی که در تولید فرآورده های گوشتی از آن استفاده می شود «کاتر سوسیس و کالباس» می باشد.

در زبان لاتین به این دستگاه bowl chopper نیز گفته می شود. کاتردارای یک کاسه بزرگ است که روی محوری قرار گرفته و مجهز به درپوش می باشد که برای جلوگیری از افتادن جسم خارجی به داخل آن و پراکنده شدن ذرات غبار آرد و غیره به خارج تعبیه شده است.

 

 

کاتر میکسر چیست؟

کاتر میکسر یا غذاساز صنعتی دستگاهی است که دارای تیغه های تیز می باشد. کاتر میکسر ها برای مقاصد مختلفی در صنعت غذا مورد استفاده قرار می گیرند. برای تولید سوسیس و کالباس در مقیاس کوچک نیز می توان از برخی کاتر میکسر های مخصوص استفاده کرد.

کاتر میکسر هایی که برای تولید سوسیس و کالباس مناسب هستند می بایست از لحاظ قدرت و دور موتور مناسب باشند. همچنین موتور نباید زیر کاسه قرار گرفته باشد؛ چراکه گرمای موتور به خمیر سرایت می کند. با توجه به اینکه میزان خمیر در این دستگاه ها زیاد نیست خیلی زود می توانند گرمای موتور را گرفته و تولید را خراب کنند.

یکی از نمونه های بسیار عالی که تمامی این موارد را رعایت نموده و در کار تولید سوسیس و کالباس نیز مورد تایید ما می باشد جهت فروش در فروشگاه وبسایت میتی قرار داده شده است. برای مشاهده اطلاعات این کاتر میکسر روی عبارت زیر کلیک کنید:

 

خرید کاتر میکسر جهت تولید سوسیس و کالباس

 

 

سایز انواع کاتر سوسیس و کالباس

کاتر ها در انواع سایزها تولید و به بازار عرضه شده اند. کوچکترین سایز کاتر سوسیس و کالباس ۱۵ لیتری هستند. این کاترها در هر بار تولید می توانند تا ۱۰ کیلوگرم فارش را تولید کنند. این کاتر ها عمدتاً در واحد تحقیق و توسعه (R&D) یا کارگاه های کوچک تولید کننده سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می گیرند.

کاترهای بسیار بزرگتری نیز توسط شرکت های مختلف تولید و عرضه می شوند که هر واحد تولیدی می بایست بنا به پتانسیل و ظرفیت تولید خود کاتر مناسب خود را انتخاب کند.

معمولا سایز کاتر  با اعلام وزنی که در هر پارت تولید می کند نام گذاری می شود. برای مثال کاتر ۱۶۰ کیلویی که در هر بار تولید ۱۶۰ کیلوگرم فارش تولید می کند. همچنین کاتر  ۳۲۰ کیلویی و غیره.

bowl chopper machine 3 1 - همه چیز درباره دستگاه کاتر سوسیس و کالباس

کاتر سوسیس و کالباس

کشورهای تولید کننده کاتر 

قدیمی ترین کشورهای تولید کننده کاتر کشورهای لهستان و آلمان هستند. امروزه کشورهای مختلف زیادی هستند که این دستگاه را تولید می کنند. از جمله این کشورها می توان به هلند، ایتالیا، روسیه، چین، امریکا و… نام برد.

حتماً بخوانید  فرق بین کاتر سوسیس و کالباس و سبزی خرد کن

ایران نیز در صنعت تولید کاتر  پیشرفت های قابل قبولی داشته و برخی شرکت ها موفق به تولید این دستگاه شده اند.

 

تیغه های کاتر 

بالای کاسه تیغه های برنده ای به طور عمودی وجود دارد که به صورت دورانی گردش می کنند. روی این تیغه ها محافظ مخصوصی نصب شده که از پرتاب ذرات گوشت و خمیر به خارج جلوگیری می نماید. همچنین به علاوه مانع از بروز حوادث خطر آفرین می گردد.

 

تیغه ها در کاتر 

تعداد این تیغه ها در کاتر سوسیس و کالباس معمولا شش یا هشت عدد است که از فلز بسیار مقاوم ساخته شده و خمیده شکل و بسیار تیز می باشند. دارای چرخشی بین ۳۰۰۰-۱۸۰۰ دور در دقیقه بوده و جهت عقربه های ساعت وعمود بر کف کاسه و با فاصله چند میلی متری دوران می نمایند.

در کاتر های آزمایشگاهی تعداد تیغه ها می تواند ۴ عدد نیز باشد.

کاتر را به جرأت می توان دستگاه مادر صنعت تولید سوسیس و کالباس نامید زیرا بدون آن حقیقتا تولید این فرآورده امکان پذیر نمی باشد.

 

کار دستگاه کاتر چیست؟

از کاتر برای آماده نمودن خمیر سوسیس و کالباس (فارش) و مخلوط کردن گوشت و سایر مواد استفاده می شود. همچنین از دستگاه کاتر برای تولید امولسیون های آب و روغن نیز استفاده می گردد.

 

کاترهای بزرگ دارای صفحه دواری است که از پلاستیک فشرده ساخته شده (مخصوص تخلیه خمیر). این صفحه پلاستیکی عمود بر کاسه و مماس بر کف آن بوده ودر چرخش مضاعف برعکس کاسه دوران کرده و باعث ریزش فارش به داخل واگن می شود.

 

در قدیم چگونه بدون کاتر تولید می شد؟

در ایام قدیم که هنوز این دستگاه ساخته نشده بود برای تهیه سوسیس و کالباس، گوشت و سایر مواد را توسط ساتورهای خمیده خرد و مخلوط می نمودند. ولی در اوایل قرن اخیر دستگاه های ساده و مبتدی را ساخته و از آن بهره برداری نمودند تا اینکه به مرور تکنولوژی ساخت این دستگاه به سرعت پیشرفت کرده و به کاترهای مدرن امروزی که دارای توان بالا هستند تبدیل شده است.

 

 

آیا نیاز به مشاوره جهت خرید دستگاه کاتر دارید؟

اگر نیاز به مشاوره یا استعلام قیمت دستگاه کاتر در انواع مختلف دارید پیشنهاد می کنیم به دسته بندی کاتر سوسیس و کالباس در وبسایت آی فودز مراجعه فرمایید.

 

 

traditional sausage making knife - همه چیز درباره دستگاه کاتر سوسیس و کالباس

ساتور تولید سنتی سوسیس و کالباس

تعداد دور در دقیقه تیغه های دستگاه کاتر چقدر است؟

تیغه های کاتر سوسیس و کالباس صرفا از فولاد مقاوم و زنگ نزن و مدرن ساخته شده و دارای سرعتی برابر با ۳۰۰۰ دور بر دقیقه می باشند.

حتماً بخوانید  فرق بین کاتر سوسیس و کالباس و سبزی خرد کن

 

روش کار با دستگاه کاتر 

طراحی مهندسی کاتر هر روزه در حال پیشرفت و ارتقاء است. اما در ایران اکثر کارخانجات از کاترهای قدیمی برای تولیدات خود استفاده می کنند. همچنین بعضی از کارخانجات به کاترهای پیشرفته آلمانی مجهز می باشند. البته چند سالی است که کاتر و سایر ماشین آلات مربوط به این صنعت در ایران نیز ساخته شده و پیشرفت رو به رشدی داشته است. کاترها از نظر مکانیکی و ساختاری چندان فرقی با هم ندارند.

 

پنل فرمان کاتر سوسیس و کالباس

در قسمت جلوی کاتر چند تکمه و یا اهرم (کلید، شاسی) نصب شده که مخصوص استارت موتور و حرکت تیغه با دو دور، حرکت کاسه با دو دور، دور آرام تیغه برای میکس کردن، حرکت بالا و پائین تخلیه کن، حرکت بالا و پائین جک، حرکت بالا و پائین محافظ تیغه ها می باشد.

لازم به ذکر است کاترهایی که مجهز به سیستم دیجیتالی هستند دارای یک صفحه نمایشگر می باشند که با علائمی راه اندازی قسمت های مختلف کاتر را نشان میدهد و کاترمن (اپراتور دستگاه کاتر) براحتی و با اشاره انگشت بر روی علائم می تواند با آن کار نماید.

همچنین برخی از کاترها دارای سیستم دیجیتالی نشان دهنده شرایط تولید نیز می باشند. این پنل های دیجیتال می توانند تعداد دور در دقیقه تیغه ها، تعداد دور در دقیقه کاسه کاتر، دمای فارش و دمای محیط را نشان دهند.

 

شروع به کار با کاتر 

برای شروع به کار ابتدا، موتور را روشن نموده تا تیغه ها با دور یک شروع به کار کنند و موتور گرم شود؛ سپس دور تند آنرا بعلاوه دور کاسه بکار انداخته و گوشت را توسط گاری حمل (ترولی) با جک بالا بر درون کاسه می ریزند.

بعد از کمی دور تند کاسه را روشن نموده و سایر مواد را روی گوشت خالی می کنند در پایان عملیات و کاتریزه کردن فارش، توسط تخلیه کن، خمیر آماده شده را درون واگن (ترولی) ریخته و برای ادامه کار به قسمت دیگر منتقل می نمایند.

 

 

شستشوی کاتر  پس از اتمام کار

برای شستشوی تیغه های کاتر سوسیس و کالباس می بایست سرپوش محافظ را بالا برده و با آب تحت فشار آنها را تمیز نمود. این تیغه ها بسیار تیز هستند، لذا باید جوانب احتیاط را رعایت نمود تا از بریدگی دست جلوگیری بعمل آید. و تعویض تیغه ها بستگی به کند شدن آنها دارد و این عمل باید زیر نظر افراد فنی انجام شود. تیز بودن تیغه های کاتر در عمل آوری فارش قابل قبول بسیار مؤثر می باشد.

تیغه ها و کاسه کاتر را باید با آب و محلول های ضدعفونی کننده و شوینده کاملا تمیز نمود، زیرا باقیماندن هر گونه خمیر و مواد دیگر سبب گندیدگی و فساد می شود.

 

 

آیا نیاز به مشاوره جهت خرید دستگاه کاتر دارید؟

اگر نیاز به مشاوره یا استعلام قیمت دستگاه کاتر در انواع مختلف دارید پیشنهاد می کنیم به دسته بندی کاتر سوسیس و کالباس در وبسایت آی فودز مراجعه فرمایید.

 

 

۱
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهندس محمد مکابر
معتقدم صنعت گوشت در ایران نیاز به بازنگری اساسی دارد تا بتواند جایگاه واقعی خود را در سفره مردم پیدا کند. هر فرد فعال در این صنعت سهمی در این اتفاق دارد. ما در meaty.ir تلاش خواهیم کرد سهم خودمان را در این فرایند بپردازیم.

دیدگاه شما

یک دیدگاه

  • عباس قاسمی
    08 بهمن 1398

    سلام مهندس وقت بخیر من چند وقتیه دارم به این کسب و کار تولید سوسیس و کالباس و همبرگردفکر میکنم ولی نه در حد یه مغازه بلکه میخوام یه برند برا خودم باشم و سطح شهر و استان سوسیس و کالباس پخش کنم فقط خواستم لطف کنین و مشاوره بهم بدین و بگین چقد هزینه داره و چه کارهایی باید بکنم و صفر تا صد رو بهم بگین واقعا خوشحال شدم با سایت شما اشنا شدم لطفا لطفاو لطفا هرچه زودتر جواب منو بدین باتشکر۰۹۱۶۸۰۸۳۱۵۹